PHP ile MVC web uygulaması geliştirme

By in Uncategorized on 27/12/2014

PHP yi OO prensiplerine uygun olarak (PHP ne kadar object tabanlı olabilirse o kadar tabii:) kullanarak MVC patterninde bir web uygulamasını bir framework kullanmadan geliştirmek isteyenlerin incelemek isteyebileceği bir çalışma paylaşmak istiyorum. PHP hakkında bilgi sahibi olan ancak Object Oriented kullanmamış kişiler öncelikle bu linkteki bilgileri sindirmesi yararlı olabilir.
Çalışmada Doctrine ORM kullanılmıştır. Böylece veritabanını entitylerinizle generate edilebilmektedir. Autoloader ve Composer tool implementasyonu yapılmış olup, proje Netbeans üzerinde test edilmiştir. MVC folder yapısı modellenmiş olup, örnek entity class lar yaratılmış ve bu entity lerin veritabanında oluşmuş olduğu görülmüştür. Doctrine run komutunun Netbeans üzerinde nasıl çalıştırıldığı burada görseller ile anlatılmıştır. Proje hakkındaki dokümantasyon için google grubundaki Türkçe içerikler okunabilir.
PHP ye yeni başlayanların da hızlıca adapte olabilmesi (mysql ve tomcat kurulumu hazır) için xampp klasörünün tümünü (proje htdocs altındaki mvc klasöründedir) paylaşıyorum.
Güzel, ücretsiz bir PHP eğitimi için PHP eğitim (ingilizce) sayfasını ziyaret edebilirsiniz.
Umarım, ilgililere yardımı olur. Kolay gelsin...

(Visited 1,152 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *